МОРЕ, ЖЕНЕ И СУНЦЕ

Вићенте Ромеро Редондо рођен је 1956. године у Мадриду. Показује склоност ка сликарству од најранијег детињства, а доказао је цртајући скице и карикатуре школских другова и наставника током школовања. Због посла његовог оца, породица се често селила, па је он живео у многим местима Шпаније. Кад је напунио 15 година, породица се вратила у Мадрид, где је Ромеро почео студије на престижном Факултету ликовних уметности “Сан Фердандо“ у Мадриду. (На овом факултету школовао се и велики Салвадор Дали од 1922, па све до 1926. године.)

Школујући се на факултету најпре је почео да се бави скулптуром, а онда је почео да истражује сликарство. Дипломирао је 1982. године, а после тога је радио као улични сликар. Сликао је портрете у селима дуж шпанске обале, али и на острвима Тенерифе, Мајорка и Ибица.

1987. године заједно са супругом одлази на обалу Коста Брава (овде је рођен Салвадор Дали), где усавршава свој лични стил, претварајући интимне ситуације живота у лајт мотив своје уметности. Највише времена провео је испитујући могућности технике пастела, којој је придодао искуство сликања уљаним бојама на платну. Данас успешно комбинује ове две технике стварајући оригинална сликарска дела која су интересантна галеријама широм света.

Своје слике излагао је широм Шпаније, али и у Португалији, Француској и САД-у.

Од 2001. године поново се вратио да живи и ради у Мадриду, али доста времена проводи и на обали Коста Брава где лепота Медитерана, пејзаж, лепота модела, предивни зраци сунца и опуштеност у кући са двориштем доприносе стварању његових ремек-дела.

2 thoughts on “МОРЕ, ЖЕНЕ И СУНЦЕ

  1. Predivne slike! Potpuno sam oduševljena tvojim izborom slikara, toliko svi iskazuju nežnosti i lepih emocijama u radovima, užitak je gledati njihova dela i zaista je teško odabrati :-). Hvala na doživljaju :-).

  2. Шта да кажем паметно, а да не звучи глупо? Сви ми волимо нешто зато што у њему налазимо себе. Ако Ви у овим сликама проналазите нежност и лепе емоције, значи да и сами поседујете такве емоције. Задовољство је моје!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s