ЧАРОЛИЈА ЈЕДНЕ ФАНТАЗИЈЕ

Гери Бенфилд рођен је 1956. године у Бирмингему. Уметност је студирао на Факултету уметности у Сторбриџу, а касније је наставио школовање на Факултету уметности у Врексаму. 1986. дипломирао је и почео да ради као слободни илустратор.

После школовања отворио је атеље у близини Лондона и почео да усавршава цртање и сликање фигура. После неколико година његов рад био је познат у читавој Европи, а његов углед еминентног уметника савкодневно је растао.

Бенфилд има природни таленат да ликовно представи све оно што види на један суптилан и крајње необичан начин. Његове  слике представљају свет објеката у којима се преплићу митологија, природа, мртва природа и, без обзира на привидно неповезане композиције, његове слике су веома концизне, а композиција доведена до савршенства. После пажљивог посматрања, на његовим сликама се уочава скривена симетрија као и утицај графичког дизајна, којим се Бенфилд бавио неколико година.

За Бенфилда, свет који га окружује је континуирани след догађаја који садржи случајне односе. Објекти и фигуре преплићу се у његовом уму, трепере и осликавају живот као комбинацију сензуалности, ужитка и фантазије.

Бенфилд је данас један од најпознатијих сликара у читавом свету.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s