ПРОМЕНИТЕ ЖИВОТ ЗА 21 ДАН

Свештеник Боуен је проучавао људе и њихово понашање, па је закључио да начин говора, независно од наших мисли, утиче на наше емоције и акције. Испада да се често жалимо, критикујемо, трачаримо , а резултат је наше незадовољство. Боуен је позвао све заинтересоване особе да промене своје животе на боље. Треба да носимо љубичасту наруквицу  током наредних 21 дана и да живимо без жалби, критика и оговарања. Ако се током ових дана људи забораве и изговоре „забрањене“ речи,  треба наруквицу да ставе на другу руку и понове поступак. Наставити све док издржимо 21 дан без критика и жалби. Ефекат таквог експеримента превазилази сва очекивања! Људи који су прошли кроз овај програм су се променили до непрепознатљивости. Није незапажено и да су њихови пријатељи и породица приметили ове позитивне промене, па су и они пожелели да ставе наруквицу на руку.

Зашто је ова једноставна метода помогла многим људима да промене живот?

Прво, важно је став. Од тренутка када се пробудите, ви знате да не можете говорити  негативно, а најбољи начин да то урадите – да почнете да примећујете позитивност у себи и људима око вас и широм света.

Друго, расте самоконтрола над нашим мислима и речима, а то је веома важно за свакога. Сада још увек учимо, али са сваким даном ћемо постати свеснији.

Треће, током овог експеримента ћете научити много нових ствари о себи, о свом размишљању и начину живота.

Све ово нам помаже да постанемо свесни моћи позитивног размишљања, али пракса људи да се жале на живот и осећају незадовољство, из неког разлога, не смањује се још увек.

 

Advertisements

6 thoughts on “ПРОМЕНИТЕ ЖИВОТ ЗА 21 ДАН

  1. Не разумем се баш нешто у магију, али сматрам да је овај текст примењив у животу. Веома интересантно је да се проба за време предизборне кампање. Ко успе да уради све ово док трају „говори“ политичара, „тај је прави хаџија“. Ја ћу да пробам…

  2. Повратни пинг: Све за један дан « Био-блог

  3. Zašto baš ljubičasta narukvica?
    Mislim ljubičasto je moja omiljena boja i ako već treba da nosim neku narukvicu 21 dan(a možda i duže), upravo nju bih najlakše uklopila s garderobom. Ali me zanima koje obrazloženje ima ovaj sveštanik da baš nju preporučuje?
    Da li ste to namerno preskočili u članku ili u vašem izvoru nije uopšte navedeno obrazloženje?

    • Нисам прескочио објашњење, него га није било у тексту. Мислим да је наруквица љубичанствена зато што се љубичаста боја препоручује кад желимо да побољшамо менталне активности. Други разлог могао би бити тај што је ово католички свештеник, па му се слаже боја са бојом мантије. Трећи разлог може бити тај што овај свештеник воли љубичасту. То је моје мишљење, а које је Ваше? Поздрав!

  4. Stavite bilo sta na ruku u svrhu ispunjenja ovog zadatka i imacete isti efekat. Radi se o podsetniku. Narukvica je tu da vas podseca na vas zadatak. Uradicu ovo. Fantasticna je ideja i ubedjen sam da funkcionise.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s