ГРАЦИОЗНОСТ ЖЕНСКЕ ФОРМЕ

’’Моја уметност је одраз мог живота и моје личности’’

                                                                                                            Ана Разумовскаја

Својим класичним фигуративним облицима, веома призната руска уметница, Ана Разумовскаја магично снима лирску романтику ренесансног портрета и ствара уметност која је модерна и оригинална. Инспирисана елеганцијом грациозне женске форме, Анине слике су наизменично примамљиве и стидљиво провокативне. Њена уметност је свепрожимајуће осећање романтизма у комбинацији са експресивним бојама, па на тај начин ствара јединствен и препознатљив стил.

Ана Разумовскаја је дипломирала на Руском државном универзитету за уметност 1991. године, а после тога је била и на специјализацији у Немачкој, Холандији и Белгији. Са самосталним изложбама у Њујорку, Паризу, Торонту, Амстердаму, Атверпену, Берлину и другим великим градовима, Разумовскаја је постала једна од најпознатијих сликара у читавом свету. Два света, строги комунистички и либерални и женствени, софистицирани монденски живот њене мајке, прожимају се и на њеним сликама.

Узор јој је био руски сликар Валентин Серов, а касније се примећује и утицај Рубенса и Рембранта. Путујући по целој Европи, упијала је слике сликара различитих епоха , али и савремених сликара, све док се није уселила у Канаду и ту остала да живи и ради.

2 thoughts on “ГРАЦИОЗНОСТ ЖЕНСКЕ ФОРМЕ

  1. Хвала, већ сам посетио твој блог и уживао сам. Сигуран сам да ћемо лепо сарађивати на обострано задовољство, јер и ја сам по опредељењу више “књижевник“. Срдачан поздрав!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s